sunnuntai 23. helmikuuta 2014

Riittävän hyvää ruokaa viikonloppuna

Viikonloppuisin on mukava laittaa rauhassa ruokaa ja nauttia yhdessäolosta. Perjantaina tarjolla oli sienirisottoa ja lauantaina broilerfetajuustopastaa. Jälleen kerran ruoka onnistui hyvin ja juomatkin maistuivat. Otin kuvat molemmista ruuista, kylläpä ovat samannäköisiä tuossa isossa wokkityyppisessä pannussa.

Risottoon tuli yksi sipuli, valkosipulinkynsi, ruskeita herkkusieniä, valkoviiniä, sitruunaöljyä ja hiukan voita, parmesaaniraastetta, persiljaa, sitruunaa ja vettä. Risotosta tuli suussa sulava, silloin kun se onnistuu se on taivaallista. Ensin paistan sienet erikseen ja siirrän sivuun. Sitten on sipulin ja valkosipulin kuullottaminen ja sekaan riisi ja jatketaan kuullottamista. Tässä vaiheessa lisään jo hiukan valkoviiniä ja sitruunan mehua. Seuraavaksi vedenkeittimellä lämmitettyä vettä ja aina välillä sitä lisätään valkoviinin kanssa vuorotellen. Risoton täytyy olla aldente ja ei missään nimessä paksua puuroa. Vähän voita ja sekaan sienet ja parmesaani raaste. Harvoin mittaan aineksia, ruuan valmistus menee hiukan näppituntumalla.

Juomana oli valkoviini ja kokilla kokkijuomana pieni kuoharipullo. Musiikkina oli Fado musiikkia Mariza Nunes, Fado traditionale ja suomalaisia tangoja kokoelma. Mariza Nunes esiintyy Suomassa toukokuussa tamperetalossa, liput jo varattu.

Sienirisotto

Lauantaina herkuteltiin broilerfetajuusto pastalla, hyvää tuli. Aineksina maustamattomia broilerin suikaleita, (laitoin ne jo aamulla marinoituun: sitruunaöljyä, suolaa, aavistus mustaapippuria, sitruunan mehua, currya), sitruuna, sipuli, kirsikkatomaattia, persiljaa ja basilikaa, chiliä puolikas, kolmenjuuston kermaa ja valkoviiniä (ei niin paljoa kuin risottoon) ja hiukan suippopaprikaa, fetajuustoa, pastan päälle parmesaani raastetta. Ensin paistoin broilerin suikaleet ja laitoin ne sivuun, sitten tulee sipulin, paprikan, ja cilin vuoro ja niiden sekaan sitten puolikypsät suikaleet, mausteet, viini ja kerma. Kypsennetään ja loppupuolella on vasta kirsikkatomaatin puolikkaiden ja fetajuuston vuoro astua pannuun, pientä haudutusta. Muistakaa ajoittaa pastan keittäminen oikein.

Tälläkerralla kokilla oli juomana valkoviiniä ja sitä riitti ateriallekin. Mies, jonka kanssa jaan elämäni,  joi punaviiniä. Musiikkina oli Kirsi Poutasen Amalia Tribute. Sen kuuntelu saa kyynelkanavat aukeamaan hyvin ja rintaan tunteen vahvoista tunteista. Ruokien ja juomienkin puolesta hyvä viikonloppu.
Broiler-fetajuustopasta




1 kommentti:

  1. Näitä lukiessa ja katsellessa tulee nälkä. Sellainen nälkä, jota ei ruokita Ghanassa. :D

    Nautiskelkaa jatkossakin.

    - L

    VastaaPoista