lauantai 15. maaliskuuta 2014

Kukkonpojat padassa


Kaunotar, Kotiliesi 30

Tänään innostuin huoltamaan vanhan kauniin puuhellani, Kotiliesi 30 lukee kyljessä. Talo on yli satavuotias, hella ei ihan niin vanha. Putsasin sen Liesimustalla ja kiillotin, siitä tuli kaunis. Hella on paljon syksyisin ja talvisin käytössä, kevään tullen käyttö jää vähemmälle, viimeistään toukokuusta pyrimme siirtymään ulkoruokintaan:-)
Hellan päälle ostin uuden koristuksen. Löysin tänään uudistetusta sisustusliikkeestä kauniin "panelikuvan", se pääsi putsatun hellani kupeeseen. Katsotaan mihin se lopulta päätyy, nyt se saa tuoda kevättä keittiöön.
Kevättä keittiöön
Tänään on ollut kuusi mustarastasta pihassa aterioimassa, ovat pariskuntia. Mustarastaspariskunnat viihtyvät hyvin yhdessä, niin kuin minäkin miehen, jonka kanssa jaan elämäni (lähti keväthuumassa kokeileen huollettua pyöräänsä).  Ainakin kaksi pariskuntaa niistä talvehti meidän pihapiirissä. Söivät mielellään omenaa ja auringonkukansiemeniä. Pihassa on vanha pitkä kuusiaita, siinä he ovat pesineet kesäisin. Mustarastaan laulu on kaunista ja kevättä kohden se vain kaunistuu ja voimistuu.

Ja sitten ruokaa valmistamaan kukonpojasta!



Kukonpoikaa kasvatetaan aivan erilailla kuin broileria. Kukonpojan kasvatuksessa on tähdätään siihen, että lintu kasvattaisi makua. Siinä on vähän riistamainen maku. Hyvää kukonpoikaa ostan Huittisista Vanhalta VPK:lta. Sieltä saa Satakunnassa, Huittisten Vampulassa, Kukonharjan kylässä kasvatettua kukkopoikaa, Viskilän tilalla hemmoteltuja ”poikasia”. Tänään kukkopojan rinnat päätyivät pataan sipulin, tomaatin, herkkusienten, valkosipulin ja ruusukaalin kanssa. Liemeksi tuli valkoviiniä, tomaattimurskaa ja loraus kermaa. Mausteena suolaa, mustapippuria ja rosmariini sekä timjami, niin ja hiukan sitruunan mehua, nam. 

Tänään juotiin Timolta saatu joululahja Amarone, yksi lempi viineistämme. 
Kiitos Timolle

5 kommenttia:

  1. Timolta saa lahjaksi lempiviiniä, esikoisesta koituu harmaita hiuksia! :D

    Lapset kiittävät väriliiduista, katso itse:
    http://www.lottaghanassa.blogspot.com/2014/03/i-love-u-maame.html

    VastaaPoista
  2. Niinpä niin. Ja kuopus antaa ymmärtää että äiti on vanha :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D

      Mutta minäpä sanon, että olit 17 vuotta sitten paljon vanhempi kuin nyt! (Esikoisen subjektiivinen kokemus.)

      Poista
  3. Voi kuinka ihania. Tuntuu mukavalta kun voi antaa hyvää mieltä toisille, lapsosille. Terveisiä heille.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)
      Asfalttiliidut olisivat olleet kova juttu täällä, (tai ainakin meidän katolla), mutta niitä ei taida enää ehtiä lähettämään. Ensi kerralla sitten.

      Poista