lauantai 8. maaliskuuta 2014

Mieleenpainuva naistenpäivä


Laurent Perrier
8.3.1982 on painunut mieleeni syvälle. Se päivä toi elämääni kokemuksen, jota en aikaisemmin ollut kokenut, esikoiseni syntyi, pieni tyttö, joka sai myöhemmin nimekseen Lotta. Synnytys oli pitkä, 26 tuntia, voimia se vaati, mutta ehkä itselleni ominaiseen tapaan ajattekin, että kyllä minä tästä selviän siinä kuin kuka muu nainen tahansa. Hassua, muistin, että hän on syntynyt sunnuntaina, niinhän se olikin, lähdin synnyttämään sunnuntaina ja pieni tyttö syntyi maanantaina, maame Esi :-D

Lotta on antanut elämääni iloa ja jännitystä. Hiukseni on harmaantunut hänen maailmanmakojen vuoksi :-) tosin, häneen on kyllä aina voinut luottaa. Tänään on myös kansainvälinen naistenpäivä. Toivotan kaikille naisille kaikkialla maailmassa toiveikasta ja hyvää elämää. Lotta, joka siis syntyi naistenpäivänä, on mielestäni kauniilla tavalla Nainen, elänyt omannäköistä elämää, ollut päättäväinen, kohdannut myös vaikeitakin asioita hänellä on kunnianhimoa, lämpöä ja herkkyyttä.

Tänään 8.3.2014 meillä juhlistettiin naistenpäivää, tyttären ja papan syntymäpäivää juomalla syntymäpäivälahjakseni saamaa samppanjaa, syömällä alkuruuaksi maa-artisokkakeittoa ja pääruuaksi sinisimpukoita. Keittoon käytin maa-artisokkaa 500 gr, yksi porkkanan, puolikaan isoa sipulia, valkosipulinkynsi, kolmen juustonkermaa, desin verran valkoviiniä, vettä ja hiukan australialaista muscat viiniä. Keitto onnistui hyvin, siitä tuli pehmeää ja maukasta.

Puhdistuksen jälkeen simpukat keitettiin liemessä, joka koostui valkoviinistä, sipulista, valkosipulista, 2 desistä tomaattimurskaa, persiljaa ja mausteina timjamia ja laakerinlehti, mustaa pippuria ja suolaa, lisukkeena patonkia. Liemeä jäikin, sen pakasta ja käytän seuraavaan boullabaisseen.



Tästä se alkoi
Keitetyt simpukat

Maa-artisokkakeitto







2 kommenttia:

  1. Että iloa ja jännitystä ja harmaita hiuksia! :D

    Varsin komiat on pöydänantimet! Oi, jospa oisin saanut olla mukana!

    Meidän päivän ohjelma täällä, päällä oli intialaisesta sari-kankaasta Ghanassa taituroitu mekko ja sinun taiteilemat tölkkinipsukorvakorut.
    http://www.lottaghanassa.blogspot.com/2014/03/syntymapaiva.html

    Rakkasin terveisin,
    Tyttäresi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kesällä katetaan iso pöytä ulos ja sen antimia kaikki nautimme yhdessä.
      Äiti

      Poista