sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Voi, mikä viikonloppu

Kuva on lainattu Helinämuseo.fi sivulta


Tämä viikonloppu oli varsinainen kulttuuripläjäys :-)

Lauantaina olin Helsingin musiikkitalossa kuuntelemassa Joseph Callejan kauniita aarioita. Ja sunnuntaina ihastelemassa valokuvaaja Esko Männikön valokuvia Taidehallissa, oli auki viimeistä päivää ja siirtyy Turun taidehalliin 16.5.2014 alkaen.
Kolmas kulttuurikokemus oli Emma, Espoon modernintaiteen museo, WeeGee.

Joseph Callejan on Maltalainen tenori, joka lunastanut lyyrisellä laulullansa paikan maailmalla. Musiikkitalo ei sinänsä minua sykähdyttänyt, jotenkin tynnyrimäinen. Ehkä asiaan vaikutti sekin, että esiintyjä oli minuun selin. Musiikkitalo on suunniteltu niin, että siellä esiintyjä on aina selin osaan yleisöä. Se mikä oli plussaa, että nyt näin kapellimestarin kasvot ja orkestroinnin hienosti.

Esko Männikkö on Oululainen valokuvaaja. Lapsuutensa hän asui Utajärvellä. Hänet tunnetaan etenkin pohjoissuomalaisen arkirealismin ja ihmisten kuvaajana.

Antoisin näyttely oli Helinä Rautavaaran kokoelma, hän oli erikoistunut Euroopan ulkopuolisiin kulttuureihin. Hän se vasta olikin aikamoinen nainen, tutkimusmatkailija, keräilijä ja seikkailija. Hän matkusti mm. polkupyörällä ja liftaten. Hänen matkansa kesti lähes 40 vuotta ja ne suuntautuivat mm. Pohjois- ja Länsi-Afrikkaan, Kaakkois-Aasiaan ja Latinalaiseen Ameriikkaan

Joseph Calleja jakaa nimikirjoituksia

Lippu ja kortti














1 kommentti: